21 Ekim 2013 Pazartesi

Hadımköy Halk otobüsleri kafa kafaya çarpıştı

Hadımköy Halk otobüsleri kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü

İstanbul Hadımköy'de iki özel halk otobüsü kafa kafaya çarpıştı. Kazada 1 kişi öldü, çok sayıda yolcu yaralandı.

Hadımköy 'de şerit ihlali yapan iki otobüsün çarpıştığı ve yağış nedeniyle kaygan yolda duramayan bir otomobilin karıştığı kazada yolculardan Zaliya Altın yaşamını yitirirken, 30'a yakın yaralı da çevredeki hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı.
Hadımköy Haraççı Sazlıbosna yolu üzerinde 34 AJ 1149 plakalı özel halk otobüsü ile karşı yönden gelen 34 ZL 7846 plakalı özel halk otobüsü, şerit ihlali üzerine kafa kafaya çarpıştı. Bu sırada özel bir otomobil de yağış nedeniyle yolun kaygan olması üzerine duramayarak, 34 AJ 1149 plakalı otobüsün altına girdi.
Kaza sonrası otobüs yolcularından Zaliya Altın olay yerinde hayatını kaybederken, 30'a yakın yolcu da yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri ve vatandaşların yardımıyla Bağcılar, Arnavutköy ve Esenyurt'taki devlet hastanelerine kaldırılarak, tedavi altına alındı. Zaliya Altın'ın cenazesi ise Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Kaza nedeniyle Haraççı Sazlıbosna karayolu üzerindeki trafik, bir süre polis ekiplerinin gözetiminde kontrollü sağlandı.
Kazanın şerit ihlali nedeniyle meydana geldiğini belirten emniyet yetkilileri, kazayla ilgili inceleme başlattı.